چرایی افزایش قیمت مرغ از زبان یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، عدم هماهنگی سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی و سامانه گمرکی ایران، محدود بودن اختیارات وزارت جهاد کشاورزی و مشکل توزیع نهاده‌های دامی را به عنوان علت افزایش قیمت مرغ عنوان کرد.

به گزارش گروه کشاورزی و صنایع غذایی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد،احد آزادی خواه در مورد چرایی افزایش مجدد قیمت مرغ اظهار کرد: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گزارشی در مورد علت افزایش قیمت مرغ تهیه کرده که احتمالا این هفته در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد. این گزارش شامل، سفر یکی از کمیته‌های کمیسیون به بنادر برای بررسی وضعیت نهاده‌های دامی و تحقیق و تفحص‌های نمایندگان از وزارت خانه‌های مربوطه و سوال از مسئولان ذی ربط است.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس افزود: متأسفانه در زمینه مرغ و تخم مرغ، با بهم ریختگی مدیریتی مواجه هستیم. پنج میلیارد دلار با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای تأمین نهاده‌های دامی در نظر گرفته‌ایم که ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد آن هزینه شده است. با این وجود، قیمت مرغ بگونه‌ای است که اگر این نهاده‌ها با ارز نیمایی ۱۰ هزار تومانی وارد می‌شد، چنین قیمتی نداشت.

نماینده مردم ملایر در مجلس با بیان اینکه «کشور ما از سوء تدبیر داخلی رنج می‌برد» گفت: ما در کشور هیچ گاه مشکل تأمین نهاده نداشتیم. مشکل ما، توزیع نهاده است. البته میزان واردات امسال ما با سال گذشته، تغییر کرده است. عمده مشکل ما اما همان توزیع است چرا که نیازمان را تأمین کرده‌ایم. ریشه مشکل توزیع به اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی بازمی‌گردد. هم اکنون بسیاری از وظایف مثل مدیریت واردات، ثبت سفارش و تخصیص ارز به عهده بانک مرکزی و وزارت صمت است. در حالی که وزارت متخصص در این مسئله وزارت جهاد کشاورزی است. از طرف دیگر این وزارت خانه، در حوزه توزیع و تولید باید پاسخگو باشد.

آزادی‌خواه با اشاره به امضاء تفاهم‌نامه بازگشت اختیارات سابق وزارت جهاد کشاورزی از طرف وزارت صمت که چندی پیش در کمیسیون کشاورزی مجلس  برگزار شد، گفت: شنیده‌های ما حاکی از آن است که با این تفاهم‌‎نامه موافقت نشده و این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی بازنگشته است. حرف ما به وزیر جهاد کشاورزی این است که اگر این اختیار به شما داده نمی‌شود در وهله اول باید اعتراض و در وهله بعد باید استعفا دهند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: عدم اتصال بعضی سامانه‌ها، باعث ایجاد ناهماهنگی می‌شود. سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی با سامانه گمرکی ایران به بهم متصل نیستند. فایده این اتصال این است که هنگامی که بار در بنادر پهلو گرفته می‌شود، در گمرک ترخیص می‌شود اما مشخص نیست که به کجا می‌رود. در حالی که اگر این اتصال برقرار باشد، وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند لحظه به لحظه حرکت محموله‌های دامی را رصد کند. طبق گفته مسئولان ما متأسفانه ۴۰ تا ۴۵ درصد نهاده‌های دامی ما توسط بازار سیاه به فروش می‌رود. وزارت جهاد کشاورزی باید همه تلاش خود را برای حذف بازار سیاه و نشستن محموله‌ها در بازارگاه وزارت جهاد انجام دهد.

آزادی خواه در پایان گفت: وزیران جهاد کشاورزی و صمت در جلسه چهارشنبه(ششم آذرماه) کمیسیون کشاورزی مجلس حاضر نشدند. این عدم حضور باعث گلایه همکاران من شده است. امیدواریم هر چه زودتر موانع برطرف شود. کمیسیون به دنبال امضاء تفاهم نامه وزارت جهاد و وزارت صمت خواهد بود و همه تلاش خود را برای عادی شدن وضعیت انجام خواهد داد.

انتهای پیام

۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
کد خبر: 8936
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha